Dejtmat – mat i kärlekens tecken

Är du på jakt efter den stora kärleken och vill försöka göra ett gott intryck på första dejten? Det är vanligt att äta middag ihop första gången man träffas och det är såklart riktigt mysigt att sitta med ett glas vin och ett gott mål mat under tiden som man lär känna varandra. Men, vilken restaurang bör man välja och vilken typ av mat passar egentligen bäst för en dejt? Självklart bör man alltid höra efter innan man bokar vilken typ av mat ens dejt tycker om, för då vet man nästan helt säkert att det blir rätt. Om man inte får något direkt svar eller kanske får svaret att man får välja själv finns det några knep att ta till. Vissa ingredienser och maträtter är helt enkelt lite extra romantiska eller passionerade och därför passar de utmärkt till den första dejten. Imponera genom att bjuda på mat i kärlekens tecken.

Romantiska maträtter och delade smakupplevelser

Många väljer att äta italienskt på första dejten och det är kanske inte så konstigt. Italienarna är bra på det där med romantik och passion. Deras maträtter är dessutom ganska lätta, speciellt om man jämför med tyngre kötträtter eller rätter med mycket potatis. En härlig pasta eller pizza är uppskattat av de flesta och det brukar finnas något för alla smaker på italienska restauranger. Spanska tapas är också ett bra val för den första dejten. Då kan man välja två eller tre smårätter var för att sedan dela. Det kan leda till mycket romantiska händelser, samtidigt som det garanterar att båda får något de tycker om. Ska du laga mat hemma till din dejt kan du laga svenskt om du känner dig mer hemma med det. Men, kom ihåg att stämma av så din dejt inte är allergisk och satsa gärna på lite lättare rätter än klassisk husmanskost. Att bli alldeles för mätt på en dejt kan faktiskt leda till att romantiken uteblir. Lite mer sofistikerad än stabbig mat är för det mesta bäst att välja.

Satsa på säkra kort

Det är kul att upptäcka nya restauranger tillsammans, men den första dejten kan det vara bra att välja en restaurang som du redan känner till. Då vet du med säkerhet att servicen, stämningen och maten kommer att leva upp till era förväntningar. Att fråga din dejt om de känner till en bra restaurang är också en bra idé, för det visar att du är intresserad av deras smak och tycke. Välj alltid en restaurang som har en intim och trevlig stämning, för även om du har en favorit kanske den inte passar när det är romantik i luften. Ett litet tips är att arrangera en härlig picknick istället för att gå på en restaurang. Ta med er några goda delikatesser var, en flaska vin och en picknickfilt. Sedan dukar ni upp någonstans i det gröna. Det ger en avkopplad dejt som ni med fördel kan avsluta med en rolig minigolf stockholm eller kanske bara en långpromenad.

bezel